LÄRARE

Nordiska Teaterskolan leds av Svante Grogarn som är linjeföreståndare. Dessutom undervisar flera gästlärare på linjen, det kan handla om lektioner som återkommer varje vecka men vanligast är att en gästlärare ansvarar för ett block eller en produktion. Vilka gästlärare som arbetar på Nordiska Teaterskolan kan variera från år till år, särskilt när det gäller regi av elevproduktioner.

svante

Svante Grogarn är regissör och scenograf/ljusdesigner med stor erfarenhet av undervisning i skådespeleri. Han har arbetat i en mängd olika sammanhang i ett tjugotal länder, med institutioner såväl som med fria grupper – bl.a. på Teaterhögskolan och Musikhögskolan i Göteborg, Göteborgs Stadsteater, Teater Albatross, Ögonblicksteatern, Göteborgs Symfoniker, Stockholms Filharmonin, Sveriges Radio och SVT.

På Nordiska Folkhögskolan undervisar Svante i rörelsebaserad skådespelarträning och regihandledning. Han ansvarar också för linjens planering, antagning och administration.

michael-norlind

Michael Norlind är verksam som scenkonstnär, pedagog och regissör. Han har rötter i bl a Larssons teaterakademi och Sotenäs teaterateljé, och lång erfarenhet av att handleda och undervisa skådespelare. Michael har under de senaste åren arbetat bl a vid Akademien för Scenekunst (NTA) i Fredrikstad (NO) och som avdelningschef och programansvarig för Teaterhögskolan i Luleå.

Sedan 2007 är han konstnärlig ledare för Scenkonst Gerlesborg som är ett centrum för scenisk rörelse och eget skapande. På centrumet samlas och vidareutvecklas det pedagogiska arbetet under benämningen Playfulness.

karle

Karl Ekdahl är utbildad regissör vid Dramatiska Institutet i Stockholm. Han arbetar som frilansande regissör och pedagog runt om i landet. På institutioner såväl som fria grupper t.ex. Regionteatern Blekinge Kronoberg, Upsala Stadsteater, Masthuggsteatern och Regionteater Väst. Innan Karl blev regissör var han skådespelare utbildad på bl.a. HB-Studio och The Lee Strassberg Theatre Institute i New York och den fysiskt inriktade The Commedia School i Köpenhamn.

Soledad

Soledad Howe är dansare, koreograf och pedagog inom scenkonst och performance. Hon är konstnärlig ledare för konstkollektivet MOLD. Soledad har sedan 2009 arbetat som koreograf med regissören Suzanne Osten. Hon har tidigare bl a arbetat på Backa Teater, Göteborgs Stadsteater, Hagateatern, Teater Trixter, Göteborgsoperan och Skånes Dansteater. På Nordiska teaterskolan undervisar hon i nutida dans, koreografi och improvisation.

mattias

Mattias Leandersson är utbildad på Gymnastik og Idraettshögskolen i Viborg Danmark. Arbetat på Teaterhögskolan i Göteborg som adjunkt i rörelse och akrobatik. Mattias undervisar i akrobatik på Nordiska Teaterskolan.

torbjorn

Torbjörn Alström undervisar i maskgestaltning. Han är maskmakare och skulptör med speciell inriktning på trä och läder. Torbjörn är även utbildad skådespelare med maskteater som inriktning vid Dell’arte International School of Physical Theatre i USA.

asa_salvesen

Åsa Salvesen utexaminerades 1997 från Teaterhögskolan i Helsingfors och har sedan dess arbetat som skådespelare och regissör. Under 2004-13 var hon linjeledare för teaterutbildningen på Västra Nylands folkhögskola i Karis. Åsa har sedan 1998 studerat och arbetat med Michael Chekhov-tekniken och är grundande medlem av och styrelseordförande för Michael Chekhov Europe, ett nätverk bestående av europeiska skådespelare och regissörer.

moa_millgard_web

Moa Millgård undervisar i röst och tal på teaterlinjen. Hon är skådespelerska och legitimerad logoped.

NINJA 3

Ninja Nilsson undervisar teaterklassen i kickboxning. Hon jobbar som lastbilsmekaniker i Kungälv och har tränat kampsport i 11 år. Ninja har svart bälte i taekwondo, som är en kampsport med koreanskt ursprung där både slag och sparkar används.

gunilla

Gunilla Johansson är skådespelerska och regissör utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg. Hon är anställd vid Backa Teater men har även gjort uppdrag för bl a Göteborgs Stadsteater, Borås Stadsteater. Gunilla har stor erfarenhet av TV och film.